31 Ocak 2009 Cumartesi

Tarkan Viking Kanı (1971)

Kartal Tibet'in başrollerinde olduğu Tarkan serilerinin en sevdiğim filmi olmasından dolayı Tarkan Viking Kanı'nı yad etme amacındayım.

Filmimizin konusu yine büyük Türk kahramanı Tarkan'ın intikam alma isteği doğrultusunda uzak diyarlarda atıldığı maceralar üzerinedir.
Zalim ve barbar Vikingler, Tarkan'ın köyünü basar, kadın, çoluk, çocuk, at, eşek, su samuru demeden hunharca katlederler. İki arada bir derede Attila'nın kızı Yonca Hatun'u (Fatma Belgen) indiragandi yapıvermeyi de ihmal etmezler.

Bu indiragandi neticesinde sinirinden deliye dönen Tarkan, taa orta asyalardan kalkar, bir hışımla iskandinavya'nın yolunu tutar. Gözüpek kahramanımız ar ve namustan yoksun Vikingler'den intikam alma yolunda bir çok zorlukla karşılacak fakat herşeye rağmen Türk ismini İskandinav ellerine altın harflerle yazdırmayı başaracaktır.
Bu uğurda kendisinden yardımlarını esirgemeyen zalim viking ulusunun masum ve işbirlikçi Ursula'sını doğal sarışınlığıyla dikkat çeken İsveçli Eva Bender canlandırmakdır. Zaten izlerken seslendirmeyle uyuşmayan garip ağız hareketlerinden kendisinin Türk olmadığını rahatlıkla anlayabiliriz.

Filmin en büyük olayı hiç şüphesiz ki ahtapot sahnesidir. Tarkan yine bu totoş Vikinglerce dört bir yanından bağlanarak vahşi bir ahtapot tarafından akşam yemeği yapılmak üzere denize sıfır kilometre manzaralı kayalıklara bırakılır. Gerek ahtapot hayvanının görselliği, gerekse Tarkan'ın su altındaki çırpınışları enfestir, tadından yenmez. Bu ahtapot kardeşimiz nostaljik Yeşilçam tarihinin gulyabani ve Turist Ömer'deki yalayarak öldüren canavarla birlikte en fantastik üçlülerinden birini oluşturur.

Tamamını yine şu adresten seyir edebilirsiniz.