27 Aralık 2012 Perşembe

Unutulmayan Replikler: '' Ah Nerede ''

 
'' - Siz, Hasan kızı Huriye Kaya hanım, Selim oğlu Ferit'i kocalığa kabul ediyor musunuz?
- Nasıl etmem? Sevişiyoruz! ''

2 Mart 2012 Cuma

Salako (1974)


Başrollerinde Kemal Sunal ve Meral Zeren'in oynadığı Salako'yu bilmeyenimiz yoktur elbet.

Salako (Kemal Sunal) oldum olası köylüyü inim inim inleten Aga'nın kızı Emine'ye (Meral Zeren) yanıktır lakin Emine bunu bilmez. Salo aşkından yeri gelir soluğu dam, yeri gelir ağaç tepelerinde alır. Ama Emine Salako'yu iplememektedir.
Fakat gel zaman git zaman, kalleş Ağa, kızını köyün zenginlerinden, sevmediği bir adamla evlendirmeye karar verir. Ancak Emine dağlarda nam salmış eşkiya Hamido'ya sevdalıdır. Kafasına düğün akşamı evden kaçmayı koyar ve planını Salako yardımıyla hayata geçirir. Zavallım Salo da ''anaaaa Emine benlen gaçtığına göre beni seviyii! Şurda çarşambaya ne kaldı Allaasen!'' diyerek dağ, bayırda kaçma maceraları esnasında durmadan mutluluk hormonu salgılar. Fekat durum Salako'nun zannettiği gibi değildir ve en önemlisi Emine'nin babası çoktaaaan Emine'nin peşine düşmüştür bile..
Filmde yine hepimizin bildiği en meşhur diyalog Emine'nin Salo'yu halvetten uzak tutmak için p''azartesi giydin fesi, salı sallanır, çarşamba çarşafa dolanır, perşembe perişanlıktır, cuma mübarek gün'' diye diye uyuttuğu diyaloglar silsilesidir ki ben hala plan, programları erteleme bahanesi olarak yeri gelir kullanırım bunları, çok severim:

- Şu dediğin o gün olmaz
- Niyeymiş?
- Çünkü o gün perşembeye denk geliyor, perşembe perişanlıktır.
- Tamam cuma olsun o zaman
- Cuma mübarek gün
- Cumartesi, pazar da tatil günleri dersin sen şimdi.
- E yani.
- Pazartesi?
- Giydin fesi abicim! Ben müsait bir gün yaratıcam, beklemede kal sen.

Hayde nostalji olalım, şurdan izleyelim Salako'yu.

Salako'nun hünerleri aman Allah!