11 Ocak 2011 Salı

Yüz Numaralı Adam (1978)


Yine ve yine seyirlik Kemal Sunal klasiklerinden birine daha, Yüz Numaralı Adam'a geldi sıra.

Kemal Sunal'ın başrolü Oya Aydoğan ile paylaştığı filmde, Şabanımız, canımız; işsiz güçsüz, babasının sürekli git iş bul, çalış, elin ekmek görsün diye dürtüklediği yurdum delikanlılarından biridir. Hangi işe girdiyse dikiş tutturamamış, işverenler tarafından kapı dışarı edilmiştir zavallı Şaban. Buna rağmen anasına her daim seni saraylarda yaşatacam anne deyü palavralar sıkmayı da ihmal etmez. Hoş bu sallamasyon filmin bir yerinden sonra geçici de olsa gerçek olur ya neyse, o anda palavradır, gerisi teferuattır.

Gelgelelim, Şabanımız'ın yolu birgün bir trende patronlarının reklam filmlerinde oynatmak üzere halktan birini bulması için görevlendirdiği Ayşe'yle (Oya Aydoğan) kesişir. Ayşe bunu görür görmez buldum! diye haykırır, kolundan tuttuğu gibi reklam filmlerinin bir numaralı yüzü yapar bizim Şaban'ı. Olayların gelişmesi bunların hemen akabinde olur.

Bu filmi de vakti zamanında hep Show TV'de izlerdim hep, hiç başka bir kanalda denk gelmemişimdir, ilginç. 
Filmde Şaban'ın reklamını yaptığı malların bozuk çıktığı bölümlerin de gönlümde ayrı yer vardır. Tutar tutmaz elde kalan buzdolabı kapağı, giyer giymez kıç kısmı yırtılan pantolon, ağızlarda iğrenç ötesi bir tat bırakan konserve yaprak sarma bunlara güzel örnekleri oluşturmaktadırlar. Tüm bunlar üzerine milletin Şaban'a aaaa evladım sana güvendik aldık ama Allah seni inandırsın leş gibiydi o dolma leş! şeklinde çemkirmesi de ayrı bir olaydır..

Sözkonusu sahneleri birebir izlemek isterseniz şöyle tıklayabilirsiniz.