2 Ocak 2011 Pazar

Tatlı Dillim (1972)

En sevdiğim Türk filmlerinden birine daha geldi sıra: Tatlı Dillim... Tarık Akan ve Filiz Akın'ın başrollerinde oynadıkları Tatlı Dillim, Kemal Sunal'ın beyazperdede göründüğü ilk film olması sebebiyle de güzeldir, özeldir bana göre..

Ferit (Tarık Akan), karı - kız ve basketboldan kafasını kaldırmayan, İstanbul'lu zengin ailelerden birinin yavrusudur. İçinde top sektirdiği basket takımıyla beraber kamp yapmak amacıyla bir köye giderler. Burada bir kaza sonuucu köy öğretmeni Emine (Filiz Akın) ile tanışır ve kalbi o dakika kıpraşmaya başlar. Takımdaşları antrenmandan başını kaldıramazken O, öğretmen Emine'yi tavlamak için elinden geleni ardına komaz. Bir süre didinip çırpındıktan sonra Emine'yi kendine aşık etmeyi başarır ve köyde evlenirler.

Bir kaç hafta köyde güzel güzel yaşarlarken Ferit'in arkadaşları köye gelerek O'nu özlediği İstanbul'a ve gece hayatına geri dönmeye ikna ederler. Ferit Emine'yi valla geri gelicem, bekle beni, iki güne kalmaz burdayım diye uyutarak İstanbul'a gider. Gel zaman git zaman, Emine bekler, bekler ve bekler... Bakar ki bu Ferit'in geleceği yok, O İstanbul'un yolunu tutar. Bir de ne görsün? Ferit bey eski vur patlasın, çal oynasın günlerine geri dönmüş ve kendisini unutmuştur. Emine üzüntüsünden kahrolsa da Ferit'in babasıyla (Hulusi Kentmen) birlikte Ferit'e bir oyun hazırlar ve kendisini Emine'nin ikiz kardeşi Mine olarak tanıtıp karşısına çıkar. Ferit afallar, manyar, ne oluyor kuzum moduna geçer, olaylar bundan sonra Ferit'in Emine ve Mine arasında seçim yapmasına kadar gidecektir...

Bu cici filmimiz de burdan seyredilebilir.