18 Ocak 2009 Pazar

Ya Ya Ya Şa Şa Şa (1985)

Ailesi bir apartmanda kapıcılık yapan İlyas'ın (İlyas Salman) tek hayali bir gün çok ünlü bir futbolcu olabilmektir. Babası (Münir Özkul) bu fikrine hiç de sıcak bakmasa da gizli gizli antrenmanlara giderek hocalarının gözüne girmeye çalışmaktadır.

Fakat İlyas'ın bir başka büyük hayali daha vardır: Apartmandaki komşuları Deniz adındaki havalı mı havalı, güzel mi güzel kızın O'na olan aşkını farketmesi.. Bu uğurda mahallenin bakkalı (Erdal Özyağcılar) aracılığıyla kıza mektuplar yollamakta, lakin şakacı bakkalın kızdan sana mektup var yalanıyla aslında kendisinin yazdığı aşk mektuplarıyla avunmaktadır. Elbet bu yalan bir gün ortaya çıkar ve İlyas kızdan yediği tokat sonucu şoka girer, hayalleri yıkılır.

Gel zaman git zaman şans İlyas'a gülecek, çok başarılı ve tanınan bir futbolcu olacaktır. Bakalım havalı Deniz kızımız bu sefer İlyas'a yüz verecek midir? Olaylar ne yönde gelişecektir? Hepsinin cevabı filmde saklı efendim, izleyip öğrenebilirsiniz.

Sonu hüsranla bitmiş olsa dahi severek izlediğim filmlerden biridir. Münir Özkul'un diğer bir çok filmindeki babacan tavrından farklı olarak canlandırdığı kötü baba karakteri insanı yormuyor, biz Münir Özkul'un neşeli, iyi aile babası rollerine alışkınız, bu olmamış dedirtmiyor insana. Bu da kendisinin başarısının ve rolüyle ne kadar bütünleşebildiğinin en büyük kanıtı bence.