21 Ocak 2009 Çarşamba

Turist Ömer Uzay Yolunda (1973)

Sadri Alışık'ın Turist Ömer Serileri'nin en sevdiğim filmi Turist Ömer Uzay Yolunda'dır.

Canımız Turistimiz Ömerimiz, istemediği bir evlilik yapmaya zorlanmaktadır. Tam nikah masasına oturmuş giderken, ilahi bir güç onu uzayın derinliklerindeki bir uzay gemisine ışınlayacak ve kahramanımız kendini fantastik bir maceranın içinde bulacaktır.

Turist Ömer ve geminin her haltı bilen kepçe elemanı Mistır Sıpak arasında geçen diyaloglar süperdi:

- Hişşt Sıpak, kabakulak!
- Lütfen mantıklı konuşun Mister Turist!
- Sıpaaak, balkabak!
...............
Turist Ömer - Şimdi bu kompüter herşeyi biliyo mu?
Sıpak - Tabii bir soru sorun, kompüter cevap verin lütfen!
Turist Ömer - Kompüter iki kere iki kaç?
Kompüter - Dört!
Turist Ömer - Fahişeye bak bildi be!

Mistır Sıpak'ın aklına gelen her davayı kompütere sorma hastalığı vardı bi de: Kompüter cevap verin lütfen! Bir de kompüterle sizli bizli konuşmaz mıydı! Tut kepçelerinden as duvara! :P

Ama en fantastiği, en süperi, yalayarak öldüren tuz canavarıydı ki ben çok korkardım küçükken ondan! :P Filmin büyük bir kısmında insan kılığında geziyordu ama sonunda, öldüğü sahnede kendi görünüşüne büründüğü an üç buçuk atardım. Bir gulyabani, bir bu zaten; çocukluğumu yedi bitirdiler! :D

Filmin tamamını şu adresten izleyebilirsiniz.

O değil de, şu sitede ecnebiler filmle ilgili yorumlarda bulunmuşlar. Şurdaki fotoğraf için ''Oh Turkish Star Trek, where do you find such gorgeous women?'' yorumuna saatlerce ağladım, bilemezsiniz! :D Yalnız film hakkındaki genel yorumlara kafam girsin! (Çok sinirlendim ve sinirlenince terbiyesizleşirim mütemadiyen, afedersiniz)
Lan siz ne anlarsınız komedi filminden ecnebi yaratıklar! Siz gidin rezil Sacha Cohen'in rezil Borat'ına gülün eşşşek sıpaları!