17 Ocak 2009 Cumartesi

Süt Kardeşler (1976)

'' Seni sevmiyorum sütoğlan! Babanı da sevmezdim! ''

Herşey Ramazan'ın (Halit Akçatepe) Şaban'ın (Kemal Sunal) süt kardeşi Afife'ye aşık olmasıyla başladı.. Gulyabani adındaki ak sakallı, koca kafalı umacıyla tanışmamız da bu olaydan az biraz sonraya tekabül eder.

Ramazan ve Şaban iki asker arkadaşıdırlar ve bir kaç gün sonra izne çıkacaklardır. Şaban'a yıllardır görmediği süt annesinden bir mektup gelir, O'nu evine davet etmektedir. Zarfın içinden mektupla beraber bir de süt kardeşi Afife'nin fotoğrafı çıkar. Fotoğrafı gören Ramazan Afife'ye ilk görüşte aşık olur ve Şaban'ı izin kağıtlarını değiştirme konusunda ikna eder.

Ramazan Şaban'ın yerine süt annesinin evine gider ve aile bireylerine kendini Şaban olarak tanıtır. Amacı Şaban'ın süt kardeşine daha yakın olabilmektir. Tabii bu arada Şaban da hayatına Ramazan olarak devam etmektedir lakin inbizatlar kendisine bir türlü rahat vermemektedir, çareyi süt annesinin evine sığınmakta bulur. Olaylar gelişir.

Gelelim gulyabani konusuna.. İtiraf ediyorum, ben de bir çoklarımız gibi küçükken filmdeki gulyabaniden çok korkardım. O sahne çıktığında gözlerimi kapardım ki hala bile izlerken tırsmıyor değilim! Müziği bile ürkütücü yahu! :P

Filmden bir kaç diyalog:

Kumandan (Şener Şen): Şaban?
Şaban: Buyrun kumandanım.
- Biz bu tuzağı niye kurduk?
- Niye kurduk?
- Gulyabaniyi yakalamak için.
- Evet yakalamak için.
- Peki tuzağa kim düştü?
- Kim düştü?
- Biz düştük.
- Demek ki gulyabani biziz!
- Evet biziz..... Saçmalama hayvan herif!
...............
Şaban: Bihter
Bihter (Hale Soygazi): Efendim
Şaban: Aa konuştu, hihihi!
...............
Şaban: Ramazan
Ramazan: Efendim
Şaban (Evin zenci yardımcısını kastederek): Ben bu rengi bozuk karıdan çok korkuyom, gece rüyama girer bu benim!

Filmin tamamı yine şu adreste hizmetinize amade efendim..