17 Ocak 2009 Cumartesi

İffet (1982)

Zın zın zın zınnn!.... Öhöm; geldik kanımca her açıdan bambaşka bir filme efendim.

Çocukluğumun, daha doğrusu çocuk psikolojimin içine eden filmlerden biriydi İffet..

İffet (Müjde Ar) kendi halinde; kasaplık yaparak evini geçindirmeye çalışan bir babanın iki kızından biridir ve gönlünü şoför Cemil'e (Faruk Peker) kaptırmıştır. Cemil de bunu seviyor görünmektedir lakin tek amacı aslında gönül eğlendirmektir. (Burdaki gönül kelimesinin yerine başka bir şey de koyabilirsiniz, artık sizin insiyatifinize kalmış!)

Günlerden bir gün, İffet'in kafasını araba camına sıkıştırmak suretiyle multisapık bir yöntemle ırzına geçtikten sonra zavallı kızcağızdan hevesini alır ve zengin bir ailenin kızıyla evlenerek kendisini terk eder. Bizim İffet salağı da Cemil beni seviyor, yapmaz öyle şey! diye düşünürken Cemil sapığının gerçekten evlendiğini gözleriyle görünce deliye döner, sinir krizleri geçirir. Baba da herşeyi öğrenmiştir, kızını evlatlıktan reddeder.
İffet o dakikadan sonra bambaşka biri olmaya karar verir, olur da. Ünlü olmak için dişiliğinin getirdiği tüm fırsatları kullanır ve bir gün kader Cemil'le İffet'in yollarını tekrar kesiştirir, olayların gidişatı o andan sonra coşar da coşar.

Faruk Peker'in canlandırdığı Cemil karakteri artık hangi halet-i ruhiye içinde yaşayan bir sapık türüne mensupsa, tecavüz aktivitelerini sadece İffet'le sınırlı tutmaz, kardeşi Nimet'e de göz diker. Erkek milletinden daha el kadar yaşımda geçici de olsa tiksinmeme neden oldukları için yapımda emeği geçen herkese sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum buradan!

Google'da filmin tamamını bulamadığım için video linki veremiyorum ama şurdan ecnebice de olsa hakkında az biraz daha bilgi alabilirsiniz.