14 Ocak 2009 Çarşamba

Bitirimler Sınıfı (1975)

Böyle Hababam Sınıfı tadında ama daha ufak veletlerin haşarılıklarını anlatan güzel bir film, başrollerde Perihan Savaş ve Sezer İnanoğlu oynamakta.

Hasta annesine bakmak zorunda olan Selma öğretmen (Perihan Savaş) yeni bir okula tayin olur. Daha önce yaptığı tatsız numaralarla öğretmenleri canından bezdiren ve sayısız ceza alan Sezer (Sezer İnanoğlu), Selma öğretmen için de ufak tefek sürprizler hazırlamıştır, O'nu da tıpkı diğer öğretmenler gibi okuldan kaçırtmaya kararlıdır. Fakat işler hiç de Sezer'in planladığı gibi kolay olmayacaktır.

Filmden senelerdir aklımdan çıkmayan bir kaç sahne var: Zehra hademe (Adile Naşit), Sezer'i cezasını çekmek üzere kapatıldığı odadan gizlice kaçırır, karnını doyurmak üzere kendi odasına götürür. Ama Selma öğretmen herşeyden haberdardır ve tam Sezer tenceredeki taze fasulye yemeğine yumulacakken içeri dalar. Fasulyeyi de çok severim diyerek Sezer'i masadan kaldırır ve yemeği bi güzel mideye indirir. Sezer'e de melül melül bakışlar eşliğinde yalanmak düşer!
Sırf bu sahne yüzünden taze fasulye manyağı olmuştum zamanında diyebilirim. Perihan Savaş öyle güzel ve ballandıra ballandıra yer ki ulan olsa da şimdi bi tabak yesem diyesi gelir insanın!

...............

Sezer, Zehra hademe ve Topaç'la güzel bir gün geçirmek ve eğlenmek için dışarı çıkarlar. Yolda dönemin edepsiz erotik filmlerinden birinin afişini görürler ve Dombili Topaç bombayı patlatır:

- Zehra anne, bunlar napıyo?
Zehra hademe - Bakmayın, bakma evladım!
Sezer - Bebekleri leyleklerin getirdiğini yutturamazsın bize!

Eğlencelik filmler kategorisinde bu da. Hoştur, severim.