19 Ocak 2009 Pazartesi

Baba Bizi Eversene (1975)

Barış Manço'nun oynadığı ilk ve tek film, 1975 yılında çekilen Baba Bizi Eversene idi.

Mahir (Barış Manço) bir ilaç fabrikasında satış elemanı olarak çalışmaktadır. Patronunun (Hulusi Kentmen) kızı Sevim (Meral Zeren) ile birbirlerini sevmektedirler fakat kızın babası bu ilişkiye karşı çıkmaktadır. Hatta Mahir'den uzak olsun, O'nu unutsun diye Sevim'i İsviçre'ye uzun süreli bir tatile bile yollamıştır lakin Sevim Mahir'i deliler gibi sevmektedir. Unutmak ne kelime, gurbette sevgisi katlanarak artmıştır.

Sevim Türkiye'ye döndüğü zaman Mahir'le evlenme planları yaparlar ancak bunun imkansıza yakın olduğunu da bilmektedirler. Ancak Sevim'in kardeşinin bir kaza sonucu baba olduğunu öğrenmesi ve sevgilisinin bir iş için şehir dışına çıkması gerektiğinden bebeği babasına bırakmak zorunda kalmasıyla akıllarına güzel bir fikir gelir: Bebeği peder beye kendi bebekleri olarak gösterecekler, böylece evlenmek için izin alabileceklerdir. Ama olaylar hiç de umdukları gibi ilerlemez, bir çok sürpriz onları beklemektedir.

Filmin mutlu sonunda Barış Manço, 87 çocuğu ve ailesini de yanına alarak nazar eyle isimli şarkısını seslendirir. Çok severim; hem şarkıyı, hem de bu filmi...